Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Παιδιά και Μεγαλοβδομάδα

Ως γνωστόν  οι μαμάδες τη Μεγαλοβδομάδα αφιερώνουν το χρόνο τους στην ανοιξιάτικη καθαριότητα και την προετοιμασία για το Πάσχα. Τα παιδιά όμως αυτές τις μέρες είναι σπίτι και σίγουρα θέλουμε και να περάσουμε χρόνο με αυτά αλλά και να τελειώσουμε τις δουλειές που μας έχουν απομείνει. Τι μπορούμε να κάνουμε; Πολύ απλά βάζουμε και τα παιδιά στην όλη διαδικασία!

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Βέβαια, δε θα βάλουμε τα παιδιά να κατεβάσουν κουρτίνες και να καθαρίσουν τα μπάνια , αλλά την ώρα που οι μαμάδες ασχολούνται με αυτό , τα παιδιά μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό το χρόνο και να τακτοποιήσουν το δωμάτιό τους.


Βάλτε τους να ξεχωρίσουν τα πράγματά τους σε αυτά που θέλουν να κρατήσουν και σε αυτά που πλέον δεν τους χρειάζονται. Έπειτα μπορείτε να δείτε αν κάποια από αυτά μπορείτε να τα δώσετε σε κάποιο ίδρυμα.


 Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών,  μπορείτε να τα βάλετε να καθαρίσουν το δωμάτιο , να αλλάξουν σεντόνια ακόμα και να μαζέψουν τα χειμερινά και να τακτοποιήσουν τα καλοκαιρινά τους ρούχα. Βασικό είναι να μην κρίνετε το αποτέλεσμα (αν είναι αρκετά καθαρό και τακτοποιημένο το δωμάτιο σύμφωνα με τα δικά σας κριτήρια).  Το όφελος από όλη τη διαδικασία είναι να απασχοληθούν τα παιδιά και να νιώσουν πως κι αυτά κάπου προσέφεραν.


Στο τέλος μην ξεχάσετε να τους επιβραβεύσετε με μια γενναία μερίδα παγωτό ή ένα κοκτέιλ χυμών!





Ένας φυσικός χυμός υπερπαραγωγή (με μια φέτα λεμόνι , λίγη ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού και  ένα ομπρελάκι στην άκρη του ) ή ένα παγωτό θα κάνει το παιδί να αισθανθεί ότι επιβραβεύεται για τον κόπο του!

Βαφή αυγών

Η μεγαλύτερη χαρά των παιδιών το Πάσχα! Βράστε μερικά επιπλέον αυγά (2-3) και δώστε τους να τα ζωγραφίσουν. Αν θέλετε να μπορούν να φαγωθούν χρησιμοποιήστε χρώματα χωρίς τοξικά ή ακόμα και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Διαφορετικά βράστε κάποια αυγά του εμπορίου (και όχι τα χωριάτικα!) και αφήστε τη φαντασία τους να ζωγραφίσει με μαρκαδόρους ή τέμπερες.





ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ

Την ώρα που φτιάχνετε τα τσουρέκια και τα κουλούρια σας δώστε λίγη από τη ζύμη σας στα παιδιά (ακόμα και 2 χρονών παιδιά μπορούν και τρελαίνονται με αυτό). Αφήστε να δημιουργήσουν τα δικά τους τσουρέκια και κουλούρια. Μπορείτε έπειτα να φτιάξετε ένα καλάθι για τη νονά ή το νονό με αυτά!


Και οι μπαμπάδες στο κόλπο...

Οι μπαμπάδες βάλτε τα παιδιά να σας βοηθήσουν στο καθάρισμα του αυτοκινήτου ή του κήπου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διασκέδαση για τα παιδιά από αυτήν που εμπλέκει και νερό! 


Και φυσικά ποια μεγαλύτερη επιβράβευση από το να πάτε έπειτα μια βόλτα στο πάρκο, στο δάσος ή στη θάλασσα! Ακόμα και στο κοντινό φυτώριο ώστε να αγοράσετε φυτά που θα φυτέψετε μαζί με τα παιδιά στον καθαρό σας  κήπο. Βέβαια μην ξεχάσετε να πάρετε και μια ανθοδέσμη για τη μαμά (θα πάτε που θα πάτε!).

Καλό μας Πάσχα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου