Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Οι οικογένειες των ζώων

Χθες στη Μελέτη μεταμορφωθήκαμε όλοι σε κάποιο ζώο (όποιο ήθελε ο καθένας) και χορέψαμε το καρναβάλι των ζώων!

 
Ένας γλάρος , ένα λιοντάρι , μια γατούλα και πολλά άλλα ζωάκια χόρεψαν στο ρυθμό!
 

Στη συνέχεια χωρίσαμε τα ζώα σε ομάδες κάνοντας την άσκηση του βιβλίου. Δώσαμε και τις σωστές ονομασίες: ψάρια, ερπετά , πτηνά, θηλαστικά.

Σήμερα , αξιοποιώντας και όσα μάθαμε στη γλώσσα για την περιγραφή των ζώων , κάναμε μια εργασία , διαλέγοντας ένα από τα ζώα που τοποθετήσαμε χθες σε όμάδες.
Κάθε ομάδα διάλεξε μια οικογένεια ζώων και το ζώο που ήθελε να περιγράψει. Το αποτέλεσμα εξέπληξε κι εμένα , καθώς τα παιδιά συνεργάστηκαν πραγματικά και έκαναν την εργασία μόνα τους. Ο δικός μου ρόλος καθαρά συμβουλευτικός. Μου άρεσε πάρα πολύ και είμαι πολύ περήφανη για τα ζουζούνια μου!

Τα ψάρια : Ο ξιφίας
 
Τα ερπετά: Το φίδι
 
 
Τα θηλαστικά: Ο λύκος
 
 
Τα πτηνά: Το περιστέρι
 
 

2 σχόλια:

  1. Ιωάννα μου, όλα τέλεια!!!Μπράβο!Με πιέζει πολύ ο χρόνος εμένα!!!Δεν μπορείς να εκφραστείς αν υπάρχει πίεση χρόνου και τα παιδιά δεν μπορούν να συνεργαστούν τόσο!Αχ, τι θα κάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου, το αγχος με το χρόνο ποτέ δεν τελειώνει, απλά αποφασισα να το αγνοήσω , για να χαρώ κι εγώ λίγο τον τελευταίο μηνα. Όλα δεν τα προλαβαίνουμε!!! Ας κάνουμε όσα εμίς θεωρούμε χρήσιμα και τα άλλα ... ε! Έχουν άλλα 5 χρόνια μπροστά τους για να τα μάθουν!:)

      Διαγραφή